RSS

Avoin Elämä

Näin toimii Open Source

Kirjan etukansi

Takakannen esittely

Ovatko ranskalaiset maanviljelijät hyypiöitä? Nörtitkö rohkeita? Laiskuus on hyvä asia? Miksi Stephen King jätti jännärin viimeisen luvun kirjoittamatta? Mitkä bisnesmallit selvisivät hengissä internet-kuplan puhjettua? Muurahaiset sähläävät ja Harry Potterista taiotaan saksalainen ja monta muuta mielenkiintoista ja opettavaista tarinaa.

Linux ja Open Source ovat IT-alan uusin kuuma juttu, mutta mitä annettavaa Open Sourcella on niille, joille tietokone ja sen käyttöjärjestelmä ei ole elämän ja kuoleman asia? "Avoin Elämä: näin toimii Open Source" käy läpi Open Source -maailman henkilöitä, yrityksiä, toimintatapoja ja arvomaailmaa. Yli 60 tosielämän tarinaa valottaa meille, mikä tässä uudessa tavassa tehdä tietokoneohjelmia on niin ihmeellistä ja mullistavaa.

Kirja jakautuu 4 lukuun. Ensimmäisessä pohditaan vielä suhteellisen korkealentoisesti avoimuuden ja pihtaamisen olemusta ja salakavalaa vaikutusta elämäämme. Toisessa luvussa isketäänkin sitten suoraan asiaan alkaen siitä miten Linus aloitti Linux-käyttöjärjestelmän teon, miten hän toimii johtajana ja mitkä ovat ohjelmoijan hyveet. Kolmannessa luvussa käydään läpi kattava otos erilaisia Linux-maailman yritysten liiketoimintamalleja ja pohditaan sekä taloudellista kannattavuutta että sopivuutta Open Source -arvomaailmaan. Neljännessä luvussa tietokoneiden maailma jätetään lopullisesti taakse ja sovelletaan Open Sourcea kullankaivuuseen, kirjallisuuteen ja tekstiilialaan.

Lue tämä kirja jos olet idealisti joka haluaa paremman maailman, filosofi joka haluaa hyvän elämän, liikemies joka haluaa ymmärtää miksi vapaista ohjelmistoista on tulossa IT-alan suurin tulonlähde, projektipäällikkö joka haluaa ymmärtää miten hänen ohjelmoijansa ajattelevat, sijoittaja joka haluaa tietää mitkä liiketoimintamallit jäivät henkiin internetin villien vuosien jälkeen tai nörtti joka haluaa lukea Linuxin menestystarinan ja sen vaikutuksesta muuhun maailmaan.

Kertomukset Linux-maailmasta ovat kiehtovaa, mukaansatempaavaa luettavaa, joka vain paranee loppua kohden. Yksi kirjan koelukijoista luki kirjan läpi yhdellä lukemisella, pieneltä PocketPC:n näytöltä, jossa skandinaaviset merkit puuttuivat. Kun tämän kirjan saa käsiinsä, sitä ei voi jättää lukematta!

Internet-aikakauden kirja: Saatavana paperisena ja netistä

"Avoin Elämä: Näin toimii Open Source" edustaa uudenlaista, internet-aikakauden julkaisemista. Sitä voi ostaa paperisena kirjakaupoista, tai tilata suoraan tältä www-sivulta. Lisäksi kirjasta on julkaistu verkkoversio, jota voi lukea tietokoneella tai sen voi tulostaa itse. Verkkoversio on identtinen paperiversion kanssa, mitään ei ole jätetty pois. Jopa kirjan kannet on saatavana PDF-tiedostona, mikäli haluat tulostaa itsellesi kirjan kansineen.

Verkkoversion lukeminen ja kopiointi on ilmaista, mutta voit halutessasi maksaa siitä 5-10e tippiä, tai enemmänkin.

Jokaisesta myydystä paperikappaleesta menee 1 euro Electronic Frontier Finland ry:n tukemiseen.

Kopioi vapaasti Open Source -ehdoin

No Rights Reserved (Creative Commons)

"Avoin Elämä: Näin toimii Open Source" ei ainoastaan kerro Open Sourcesta, se on myös itsessään julkaistu Open Source -ehdoin. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa saa vapaasti kopioida kirjaa, mutta myös julkaista ja myydä siitä omia versioita, jopa niin, että tekstiä olisi lyhennetty tai muokattu. Siinä missä Internet mahdollistaa kirjan levityksen ennennäkemättömällä tavalla, Open Source tulee mullistamaan kirjallisuuden koko olemuksen ja tavan kirjoittaa kirjoja.

Some Rights Reserved (Creative Commons)

Vapaa kopiointi ja muokkausoikeudet on myönnetty Creative Commons -lisensseillä, joista on kerrottu lisää täällä.

Linus Torvaldsin kirjoittama epilogi on alunperin julkaistu osana Linux-kernelin dokumentaatiota ja on kopioitavissa GPL-lisenssissä mainituin ehdoin. GPL-lisenssiä käytetään myös kernelin jakeluun.


 

avoinelama.fi-sivuston kuvat ja teksti, milloin ei erityisesti muuta mainita, ovat vapaasti kopioitavissa Public Domain -ehdoin.